Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Seriviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Horodnic de Jos și Horodnic de Sus, au intervenit miercuri, 31 iulie, cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în comuna Horodnic de Jos.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 3:55.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o șură, precum și la acoperișul unei anexe și al unui atelier, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la casa proprietarului și la locuințele învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:50.

Au ars: șura, pe o suprafață de aproximativ 90 mp, și fânul depozitat în interior (circa 4 tone), acoperișul anexei pe 65 mp, acoperișul atelierului pe 50 mp, circa 7 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie. S-au degradat pe o suprafață de aproximativ 30 mp pereții anexei și ai atelierului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului și casele învecinate.

 

 

sursa foto: Alex Alexander-Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.