Duminică, în jurul orei 16:30, la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Valea Moldovei.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit, cu patru autospeciale, militarii de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la detașamentele de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Suceava. Potrivit unui comunicat al ISU„Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa de locuit. Au ars astereala adăpostului de animale pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, astereala bucătăriei de vară pe 35 de metri pătraţi, o anexă din lemn pe 15 metri pătraţi, o tonă de fân şi circa 5 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii adăpostului de animale şi ai bucătăriei, un atelaj hipo, 2 motoare trifazice, un flex, o moară de cereale şi 2 tone de furaje.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:20.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat casa de locuit, bucătăria de vară, o magazie de furaje şi un fânar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.