La intrarea în localitatea Frumoasa, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat lansarea unui proiect prin care cele mai frumoase localități din județ vor intra în competiția intitulată „Flori de Bucovina” sau „Suceava înfloritoare”. Potrivit lui Nechifor, anual se va întocmi un top 10 al celor mai frumoase localități.

Nechifor a declarat că va propune consilierilor județeni aprobarea acestui proiect, care va duce la o concurență între gospodarii comunelor din județ. Dacă proiectul va trece de avizul consilierilor, președintele CJ a spus că va fi formată o comisie din care vor face parte consilieri județeni şi personalități din judeţ. Comisia va juriza anual, cel mai probabil în luna mai – iunie, estetica localităților. Se vor lua în considerare atât curățenia comunei, cât și aspectul vizual al clădirilor edilitare, primărie, școală, cămin cultural etc.

Departajarea va fi făcută prin acordarea de flori, care vor fi amplasate pe panouri, la intrarea în orașele, comunele sau satele care au furat ochii juraților. Pe respectivele panouri vor fi montate de la 1 la 5 flori. Cinci flori înseamnă nota maximă la jurizare, privind frumuseţea localităţilor. Competiția coordonată de Consiliul Județean va răsplăti hărnicia și spiritul gospodăresc al primarilor din județ, iar primele trei unități teritorial administrative vor primi sprijin financiar.

Președintele Consiliului Județean a mai declarat că va avea discuţii cu primarii din Suceava şi din Fălticeni, municipii unde sunt sere de flori, pentru a pune la dispoziție, contra cost, răsaduri de flori pentru tot judeţul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.