Judecătoria Sectorului 5 a decis ca Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, să fie plasată în arest la domiciliu. Aceasta a fost reţinută vineri seara, după ce procurorii au cerut arestarea ei preventivă. Femeia este acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Decizia judecătoriei nu este definitivă însă este executorie.

flori dinu

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Flori Dinu, „în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele”.

Într-un comunicat de presă al Parchetului se precizează că „faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare. Totodată, probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”.

În cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.