Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni la Timișoara că în ședința de Guvern din această săptămână va fi prezentată ordonanța privind introducerea facturii electronice în România.

Potrivit ministrului, ordonanța va fi prezentată în primă lectură, iar în cazul în care vor fi obținute toate avizele aceasta ar putea fi adoptată.

La ședința de guvern de săptămâna aceasta vom avea cred în prima lectură, sau dacă vom avea toate avizele, poate vom aproba, și ordonanța care va fundamenta introducerea facturii electronice în România.

Factura electronică va elimina evaziunea fiscală instant”, a spus ministrul Finanțelor, într-o conferință de presă organizată la Timișoara, unde a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din regiune.

Florin Cîțu a dat exemplul Italiei, unde după introducerea facturii electronice veniturile la buget au crescut cu 2%.

Italia este țara unde am văzut cele mai bune rezultate. Introducerea facturii electronice a dus la venituri mai mari la buget cu aproape 2 puncte procentuale, asta înseamnă pentru noi 20 de miliarde care vor veni în buget prin introducerea acestui sistem”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.