Președintele Consiliului National pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat joi, pentru Agerpres, că 60% din tinerii români își doresc să fie antreprenori, iar 98% din cei care au propria afacere, beneficiind de Legea întreprinzătorului debutant, reușesc să se mențină pe piață.

„În 2006 s-a făcut o lege care este cunoscută Legea Student şi timp de ani de zile, cei care își deschideau o firmă erau câteva scutiri. (…) Au fost fost înregistrate în jur de 30.000 de firme, după care în anul 2011 am făcut acea Legea întreprinzătorului debutant, acolo erau mai multe facilități (…). Anual s-au format 30.000 de companii.

La sfârșit erau undeva 200.000 – 300.000 de companii cu acest întreprinzător debutant. În 2017 eu am construit acel program Start-up Nation şi care se derulează şi în acest an şi care susține anual, 10.000 de antreprenori. Există o oarecare continuitate în ceea ce privește sprijinul elevilor, studenților şi tinerilor debutanți în afaceri. România are un potențial extraordinar în această zonă. Dacă e un pariu pe care să spunem că l-am câștigat în această perioadă, acesta e pariul privind susținerea tinerilor antreprenori”, a explicat Florin Jianu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.