Florin Morariu, românul care a lovit un terorist în timpul atacului din 2017 de pe London Bridge şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, va fi decorat în Marea Britanie.

Florin Morariu va primi vineri, 5 aprilie „ Queen’s Commendation for Bravery”, distincţia Reginei pentru curaj. În motivaţie se precizează că primeşte această distincţie “pentru că a ajutat alte persoane în timpul unui atac terorist”. Românul a anunţat deja pe Facebook că a plecat joi spre Londra, apoi se va întoarce în ţară.

Queen’s Commendation for Bravery, o distincţie creată în 1994, se acordă civililor, dar şi militarilor pentru acţiuni care nu au avut loc pe teatre de război, şi răsplăteşte “fapte de curaj care merită recunoaşterea naţională”. Distincţia li se acordă şi cetăţenilor altor state, Florin Morariu fiind primul român care o primeşte.

Faptele pentru care Florin Morariu va primi decoraţia Reginei

În noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei persoane au intrat cu o dubă în populaţie, pe o stradă din Londra, apoi au început să atace trecătorii cu cuţitul. Florin Morariu muncea într-o brutărie în zona London Bridge, unde a avut loc atacul terorist, el povestind ulterior cum l-a lovit pe unul dintre terorişti, după ce acesta a reuşit să înjunghie o persoană. De asemenea, a adăpostit în brutărie mai multe persoane pentru a le salva.

Sursa: Știrile Pro Tv

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.