Florin Piersic împlinește, pe 27 ianuarie, vârsta de 84 de ani. Marele actor se poate mândri cu o carieră impresionantă. A jucat în foarte multe filme și a cucerit inimile multor femei.

Însă din 2007, maestrul a renunțat la zbuciumul filmărilor și s-a retras pe scena teatrului. Florin Piersic joacă acum doar în spectacole speciale, la care biletele se epuizează imediat.

Născut din părinți originari din Bucovina (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi Colegiul Național Emil Racoviță).

Florin Piersic a mărturisit într-un interviu dat site-ului realitatea.net că, dacă ar da timpul înapoi, ar avea o singură dorinţă: să îşi mai revadă părinţii.

„Aş da orice ca să mă mai întâlnesc cu părinţii mei. A fost, poate, cea mai tristă poveste din viaţa mea faptul că am pierdut-o pe mama şi l-am pierdut pe tata. Când am recitat prima dată poezia lui Adrian Păunescu, „Repetabila povara”, ei erau în sală. Şi eu am avut senzaţia atunci că sunt atât de emoţionaţi, iar ei erau în lacrimi când am spus-o, încât am spus „O să o mai spun de multe ori (n.red. poezia Repetabilă povara)”. Nu am ştiut că va veni o zi când va trebui să o recit, dar ei nu vor mai fi acolo”, a spus Florin Piersic.

De asemenea, acesta a vorbit cu regret și despre faptul că uneori, din păcate, lumea își amintește de marile valori fix atunci când nu mai sunt.

„Oamenii îşi amintesc de cei care sunt valoroşi, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt. Acesta este adevărul. Îşi amintesc după ce ei nu mai sunt”, a mai spus Florin Piersic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.