Candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Suceava, Florin Sinescu, a făcut un apel la actualul edil al municipiului reședință de județ, Ion Lungu, să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii să poată începe noul an școlar în siguranță.

Astfel, Sinescu a subliniat că pregătirea noului an școlar presupune una dintre cele mai mari provocări pentru administrația publică locală și, de aceea, primarul ar trebui să se implice mai mult.

Constat o tratare extrem de superficială din partea administrației Lungu a acestui subiect, cu lucruri care sunt extrem de neaplicate pe ceea ce înseamnă a veni copiii la școală și a pleca în condiții de siguranță, adică de a le oferi practic toate condițiile pentru ca Suceava să nu redevină o zonă de focar. Am văzut că Ion Lungu se laudă cu aprecierea celor de la Curtea de Conturi, legată de faptul că a achiziționat tuneluri de dezinfecție. Sunt 25 de tuneluri pe care le-a achiziționat, dar eu știam că cei de la Curtea de Conturi se ocupă de cifre. De aceea, am intrat pe site-ul INSP-ului, dar și pe sit-ul OMS, instituții care nu recomandă utilizarea tunelurilor de dezinfecție”, a declarat Florin Sinescu, candidatul Pro România la Primăria Suceava.

Acesta a adăugat că se asistă la o bălmăjeală în ceea ce privește pregătirea anului școlar, la nivelul municipiului Suceava.

Marea problemă este că nu știm cum vor ajunge copiii la școală și cum vor pleca. De aceea, solicit primarului Ion Lungu să convoace imediat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și, împreună cu specialiștii de acolo și cu fiecare director de școală, pentru că nu există un plan unic pe care să îl multiplicăm la fiecare școală, să identifice modalitatea ca elevii să aibă acces și să plece de la unitatea de învățământ în siguranță”, a explicat Florin Sinescu.

Candidatul Pro România a adăugat că ar trebui să se țină cont de câte intrări are unitatea de învățământ, câte etaje, câte scări interioare care ajung la etajele superioare, astfel încât fluxurile de acces în școală să fie cât mai deschise.

Este nevoie de a crea căi de acces ca la aeroporturi și de desemnarea unei persoane care să facă termoscanarea. O altă măsură care trebuie luată urgent este decalarea orelor. Astfel, la etajul 2 să înceapă orele la 7:45, la etajul 1 – la ora 8:00, iar la parter – la ora 8:15, astfel încât să nu ajungă mulți copii în același timp la școală. Trebuie să avem foarte mare grijă de copii”, a precizat Sinescu.

Acesta a adăugat că o mare problemă care nu s-a realizat până acum este legată de grupurile sanitare ale unităților școlare.

Toate ar trebui să fie dotate cu dozatoare de săpun lichid și baterii de chiuvetă cu senzor, astfel încât, copiii să intre cât mai puțin în contact cu obiectele sanitare din cadrul grupurilor sanitare”, a punctat candidatul Pro România.

De asemenea, acesta a propus ca Serviciul de Transport Public Local să înființeze trasee speciale de deplasare, astfel încât elevii care vin cu autobuzul la școală să nu fie nevoiți să intre în contact cu multe persoane.

Astăzi, nu știm dacă s-au achiziționat materiale de dezinfecție, probabil așteptăm ultimul moment ca să le luăm la un preț mai mare și ceea ce mai găsim. Este imperios necesar să facem ca școala să înceapă în condiții bune pentru că, într-adevăr, școala online e un lucru care mai are mult de așteptat până să se implementeze foarte bine. De aceea, cer public primarului Ion Lungu să adopte aceste măsuri”, a conchis Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.