Candidatul Pro România la Primăria municipiului Suceava, Florin Sinescu, a susținut o conferință de presă miercuri, 26 februarie, în cadrul căreia a abordat și un subiect legat de sistemul public de încălzire din oraș. Astfel, acesta a subliniat că sistemul de transport și distribuție a agentului termic este ineficient, întrucât operatorul nu a știut cum să gestioneze situația, iar, prin urmare, foarte mulți suceveni s-au debranșat, optând pentru centrale proprii.

Florin Sinescu a subliniat că dacă mall-urile din Suceava ar fi branșate la sistemul public, alta ar fi situația, întrucât numai unul dintre cele două din Lunca Sucevei ar consuma agent termic cât consumă întreg cartierul Burdujeni.

În altă ordine de idei, candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei a precizat că suma aferentă aducerii căldurii în Bazar, este una exagerată, cu acești bani putându-se construi un astfel de spațiu, de la zero.

„Vedem că s-a abordat realizarea alimentării cu agent termic a Bazarului sucevean. Cinci milioane de euro, sincer, mi se pare enorm. Nu știu cine a stabilit această sumă. Cu cinci milioane de euro se poate face un bazar de la zero și, în același timp, vorbim de două clădiri care nu au pereții izolați, adică va fi încălzit aerul din Bazar. De altfel, nu s-a spus foarte clar ce înseamnă aceste creșteri de costuri pentru cei care funcționează acolo. În mod evident, trebuie realizate aceste investiții, însă trebuie să vedem dacă putem să le realizăm pe sistemul public, astfel încât să fie și funcțional”, a explicat Florin Sinescu.

Acesta a adăugat că până acum, Bazarul sucevean a absorbit aproape 10 milioane de euro, iar acești bani, probabil, nu se regăsesc la nivelul municipalității din taxele și impozitele plătite de comercianți.

„Bugetul din acest an se ridică la aproximativ 114 milioane de euro, iar 10% din totalul acestuia se duc pe investiții care nu au eficiență imediată și nu rezolvă nevoile sucevenilor”, a conchis Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.