Fostul prefect al județului Florin Sinescu va candida pentru Primăria Suceava din partea Pro România, la alegerile locale din acest an. Anunțul a fost făcut joi, 30 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Pro România Suceava, de către liderul formațiunii politice sucevene, deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Astfel, Nechifor l-a prezentat oficial pe candidatul Pro România la Primăria municipiului reședință de județ. Deputatul sucevean a subliniat că Florin Sinescu are toate șansele să îl învingă în cursa electorală pe actualul primar Ion Lungu. De asemenea, Ioan Cătălin Nechifor a adăugat că formațiunea politică va merge pe o campanie bazată pe proiecte pentru suceveni și nu pe atac la persoană.

 „Ne leagă o prietenie foarte puternică, o colaborare dusă pe multe planuri de activitate și ne leagă foarte multe provocări. Iar după câțiva ani suntem în situația de a ne regăsi, pentru că eu voi candida pentru președinția Consiliului Județean iar Florin Sinescu pentru Primăria Suceava. Consider că avem o notorietate importantă împreună și suntem destul de bine cunoscuți. Vom veni cu un plan concret și veți vedea că Pro România va furniza proiecte importante. Vom arăta ce s-a greșit în plan administrativ, dar civilizat. Plecăm de la premiza că bătălia se dă între patru partide: PNL, cu prima șansă, PSD, Pro România și USR. Și cred că la Pro România lucrurile vor fi în regulă, lucru demonstrat și de faptul că azi lansăm oficial candidatul de primar, în persoana lui Florin Sinescu”, a subliniat liderul Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

 

Florin Sinescu: 25 de ani de administrație, o altă viziune pentru dezvoltarea Sucevei

 

Florin Sinescu a subliniat că este bucuros că s-a alăturat proiectului Pro România și că poate lucra împreună cu Ioan Cătălin Nechifor și cu Victor Ponta, cei cu care a avut o foarte bună colaborare în perioada când îndeplinea funcția de prefect al județului Suceava. Trebuie precizat că în acea perioadă Ponta era premier, iar Nechifor era președinte al Consiulului Județean.

 „Cu experiența de peste 25 de ani de administrație în cadrul Consiliului Județean și a Instituției Prefectului, pot veni cu o altă viziune în ceea ce privește dezvoltarea Sucevei. După 16 ani de administrație Ion Lungu, cred că Suceava e un oraș fără viață, fără dezvoltare economică și fără viitor și, din acest punct de vedere, este nevoie de o altă viziune de dezvoltare economică. Suceava, în 16 ani, a avut ca venituri peste un miliard de euro, o sumă importantă care nu se regăsește în nevoile suceveanului. Din acest motiv consider că este nevoie de un plan bine stabilit, o strategie foarte clară pentru ca aceste nevoi să fie satisfăcute în perioada următoare”, a explicat Florin Sinescu.

Candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Suceava a subliniat că zona metropolitană este foarte importantă pentru Suceava și pentru suceveni întrucât în oraș nu mai există spațiu de dezvoltare, iar comunele limitrofe ar trebui introduse într-o zonă metropolitană funcțională.

„Această soluție e sugerată de suceveni, de acum 15 ani, când încet-încet au început să se mute către localitățile limitrofe, iar în toată această perioadă nu s-a înțeles că avem un oraș supraaglomerat și că e nevoie să ne dezvoltăm pe această zonă metropolitană. Trebuie să avem capacitatea să facem proiecte în comun cu toate localitățile din apropiere. Și  o primă axă ar fi să înființăm o societate de transport public metropolitan. O altă chestiune care nu a fost abordată este cea a exodului de forță de muncă din Suceava. Avem o universitate cu peste 10 000 de studenți dar, din păcate, locuri de muncă pe profesiile pe care sunt pregătiți studenții nu există. De asemenea, și un parc industrial trebuie gândit pe această zonă metropolitană”, a subliniat Florin Sinescu.

O altă preocupare pe care Florin Sinescu o are este legată de accesul sucevenilor la utilități, întrucât, după cum a precizat, în Suceava sunt foarte multe străzi de pământ, balastate, nu este apă potabilă sau gaze naturale.

„Din acest motiv trebuie gândit un program amplu, iar într-un termen rezonabil să oferim această calitate a vieții pentru fiecare sucevean. De asemenea, este nevoie de o transparență decizională în ceea ce privește actul administrativ și am intenția de a înființa câteva colective consultative din care să facă parte, atât persoane vârstnice, oameni de afaceri, reprezentanți ai ONG-urilor, cât și adolescenți, pentru a ne consulta cu privire la cum vede fiecare dezvoltarea municipiului”, a conchis Florin Sinescu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.