Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent vineri, 6 martie, la ședința festivă din deschiderea Zilelor USV. Acesta a lansat o provocare legată de mediu, provocare apărută în urma unei discuții cu europarlamentarul Siegfried Mureșan, care este coordonatorul viitorului program Pactul de Ecologie Europeană – Green Deal.

„Uitați-vă către banii europeni, putem transforma Valea Jiului, pe bani europeni, dintr-o zonă cu relicve, o zonă care arată jalnic după exploatările miniere, într-o zonă turistică.

Oare nu i se potrivește și Bucovinei, în zona Ostra, Crucea, Broșteni, Fundu Moldovei, Ciocănești, Iacobeni acest program? Ba da!

Oare nu cumva ar trebui să gândim programe în cadrul universității pentru aceste proiecte? Sunt foarte mulți bani în acest domeniu și noi trebuie să anticipăm și să vedem ce putem face. Eu, ca administrație județeană, vă invit să intrăm în aceste mari și curajoase proiecte ale viitorului. Pentru că vom fi eligibili”, a transmis Gheorghe Flutur.

Pactul Ecologic European stabilește măsuri ce vor transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, vor dinamiza economia, vor îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții cetățenilor, vor ocroti natura și vor garanta că nimeni nu este lăsat în urmă.

 

Suceava va deveni Regiune în viitorul apropiat

 

Președintele Gheorghe Flutur a precizat că, datorită Universității „Ștefan cel Mare”, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” și a Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”, Suceava va deveni Regiune.

„Noi nu trebuie să așteptăm mila politicului pentru a deveni regiune, ci putem să câștigăm aceste drepturi prin ceea ce facem. Universitatea este unul dintre vârfurile de lance, pentru că se adresează mai multor județe. Spitalul de la Suceava a început să devină regional pentru că vin oamenii din județele învecinate, iar Aeroporul de la Suceava este și el regional”, a explicat președintele Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.