Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă proiectele mari la care se lucrează în acest an la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava  și la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit acestuia, la aeroport se lucrează pentru finalizarea noului terminal, în valoare de aproximativ 6,2 milioane de euro.

Acolo se lucrează intens, s-a recuperat și ușoara întârziere. Sper ca la jumătatea anului să dăm în funcțiune noul terminal de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur.

Totodată, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” se lucrează intens, fiind deschise nouă șantiere. Este vorba despre construirea a patru blocuri operatorii, de circa 6,2 milioane de euro, construirea heliportului, în valoare de 1,4 milioane de euro, construirea centrului de medicină nucleară, de 2,3 milioane de euro, dar și construirea Institutului de Oncologie.

Se lucrează și la două secții noi, prin supraînălțarea corpului E: Chirurgia vasculară și Neurochirurgia. Această supraînălțare ne dă posibilitatea să facem loc pentru secția de Chirurgie Toracică și plastică în Spitalul Județean Suceava”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

De asemenea, alte proiecte importante  pentru anul 2020 se referă la construirea spitalului de copii, pentru care se așteaptă acordul de la Ministerul Sănătății pentru a începe documentația, construirea unui bloc ANL pentru medici și finalizarea Centrului Medical de Radioterapie, care ar putea fi dat în funcțiune în prima jumătate a acestui an.

Dacă ne uităm în acest an și la Aeroport și la Spitalul Județean veți vedea multe macarale în funcțiune. Este anul macaralelor”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.