Președintele Gheorghe Flutur a anunțat că a fost semnat ordinul de ministru 1802 din 24.09.2020 al Ministerului Transporturilor pentru a preda centurile ocolitoare ale orașelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei către Consiliul Județean Suceava, pentru a fi construite pe bani europeni.

„Centura Ocolitoare – Varianta Câmpulung Moldovenesc – traversează teritoriul administrativ al UAT Câmpulung Moldovenesc, UAT Pojorâta. Viitoarea centură are destinație de cale de comunicație rutieră; caracteristici de drum național, are ca punct de început din DN17, traversează râul Moldova prin intermediul unui pod rutier și de cale ferată. Lungimea traseului roșu de ocolire a municipiului Câmpulung Moldovenesc este 18,018 km.
Varianta ocolitoare Gura Humorului – se implementează în județul Suceava, pe teritoriul orașului Gura Humorului și comuna Păltinoasa. Drumul modernizat va fi de clasa tehnică a II-a, drum expres, drumuri naționale europene cu patru benzi de circulație și separator de sensuri. Traseului drumului propus spre finanțare se desprinde din DN17, zona kilometrului 216-700, trece peste un pasaj superior, peste drumul național și peste calea ferată și se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivelul sensului giratoriu existent în care DN 17 intersectează drumul național 2E Spătărești-Păltinoasa.
Varianta ocolitoare Vatra Dornei – se implementează în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al localităților Dorna Candrenilor și Vatra Dornei. Traseul propus spre finanțare se desprinde din DN17 în partea de vest a municipiului și revine în partea de nord-est a acestuia, după ce ocolește municipiul Vatra Dornei și localitatea Argestru. Obiectivul de investiții propus are destinația de cale de comunicare rutieră cu funcționalitate și caracteristici tehnice de drum național”, se arată în ordinul de ministru.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, Consiliul Județean Suceava și-a asumat, printr-o hotărâre, să se ocupe de coordonarea acestor centuri ocolitoare.

„Am făcut-o de comun acord cu primăriile de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei și sper ca în perioada imediat următoare să se dea drumul la toate procedurile pentru a construi aceste centuri, pentru a scoate traficul greu din aceste orașe-stațiune, asta însemnând liniște, confort și dezvoltare turistică și economică adevărată a zonei Sucevei”, a transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.