Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările de modernizare a drumului județean Coșna-Grădinița.

„Suntem pe drumul județean care leagă Coșna de Bistrița Năsăud spre Ilva Mare. Este o altă investiție a Consiliului Județean Suceava, un drum care cu 6,2 milioane de euro îl modernizăm și ne îndreptăm spre granița cu Bistrița Năsăud. Drumul are 15 kilometri, mai este puțin de modernizat în cealaltă parte. Acești 8,3 km care se modernizează acum presupun un carosabil de 6 metri plus 2 metri acostamentele, 2,5 km de ziduri de sprijin, 77 de podețe și 140 de intrări la populație. Toate vor fi amenajate. Intrările în curțile oamenilor vor fi amenajate”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, lucrarea este una mare și a fost scoasă de mai multe ori la licitație până a fost desemnat un câștigător.

„Ambiția noastră pentru perioada următoare, pentru anul următor, este să facem drumul până în hotar cu Bistrița. Am discutat cu omologii mei din Bistrița Năsăud pentru că acesta este drumul vechi de legătură dintre Bucovina și Ardeal. În felul acesta putem să discutăm de o altă legătură cu Ardealul, după Bilbor, după Pasul Tihuța, modernizarea de la Grădinița Coșna înseamnă acces, în special turistic, dar și dezvoltare economică. Am venit să verific ce fac muncitorii. Voi cere să recupereze pentru că a fost o perioadă de vară când se putea lucra mai bine. Sper să își aducă mai mulți muncitori și să grăbim acest drum, care va avea două straturi de asfalt și care va avea un carosabil care să permită să treacă, în mod corespunzător, și mașinile mari și mașinile mici”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.