Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat astăzi lucrările care se execută la drumul județean pe tronsonul Boroaia – Giulești – limita cu județul Neamț, pe partea dreaptă a râului Moldova.

Este un tronson de 5,4 km care se modernizează cu o finanțare de 10 milioane lei obținută pe un proiect depus de CJ Suceava la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Drumul face legătura între două drumuri naționale, DN 15C în județul Suceava, cu DN 15C în județul Neamț. Drumul va fi lărgit, de la 6 la 8 m. Se execută acostamente, șanțuri dalate pentru preluarea apei și podețe pentru accesul în curți.

„Lucrările se execută acum, după ce s-au introdus rețelele de apă-canal, sunt în grafic și am cerut constructorului să aducă mai mulți muncitori aici pentru ca, dacă timpul va permite, să se treacă și la asfaltarea primilor kilometri de drum. Le-am cerut și astăzi celor care lucrează la drumul Hârtop-Vulturești să crească ritmul lucrărilor. Au promis că, începând de luni, vor putea suplimenta forța de muncă și utilajele”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Potrivit președintelui CJ Suceava, aici este nevoie, în special pe tronsoanele în pantă, de înlocuirea fundației din argilă cu fundație de piatră.

„Reamintesc faptul că în acest an am reușit să finalizăm lucrările la 120 km de drumuri județene și mai avem încă 50 km în diferite stadii de execuție”, a conchis Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.