Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut vineri, 15 noiembrie, la prima oră, o analiză privind pregătirea pentru sezonul de iarnă a drumurilor județene.

 „Avem pregătite 5.800 t de nisip și 230 t sare, depuse în 12 baze de deszăpezire și 3 puncte de sprijin,  urmând să se continue aprovizionarea cu întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară pentru asigurarea condițiilor de circulație pe drumurile județene în sezonul de iarnă 2019-2020”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta le-a cerut firmelor care răspund de menținerea în stare de funcționare și întreținerea pe timp de iarnă a  drumurilor județene să se asigure că au pregătite toate utilajele, pentru a nu avea surprize.  

De asemenea, Flutur a  analizat stadiul realizării marcajelor rutiere, a montării parapetelor și a indicatoarelor rutiere. Potrivit acestuia se execută marcaje rutiere pe drumul Broșteni – Stulpicani, precum și în zonele Horodniceni, Mălini și Slatina și se montează parapete și indicatoare rutiere în zonele Moldovița, Breaza și Izvoarele Sucevei.

„Am discutat astăzi și despre continuarea lucrărilor de asfaltare, pentru că vremea ne permite, ca niciodată, să asfaltăm în luna noiembrie. Lucrări de asfaltare sunt la Ostra, astfel că pe drumul care trece prin Pasul Puzdra s-au asfaltat în total 25 km. Am cerut să se tureze motoarele pentru a se finaliza lucrările aici”, a adăugat președintele Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că în zona Liteni, la drumul care face legătura cu județul Botoșani, pe tronsonul Roșcani – Vercicani s-a aplicat primul strat, urmând ca, începând de sâmbătă, să înceapă lucrările la stratul de uzură.

„Avem lucrări și în zona Câmpulung Moldovenesc, la drumul spre Rarău prin Izvoru Alb. Se lucrează la fundație și elevații ziduri de sprijin din beton, pornind din dreptul pârtiei, spre Pietrele Doamnei. Vreau să menționez că anul acesta s-a lucrat mai mult decât ne-am  fi așteptat la un moment dat, și asta pentru că vremea ne-a permis iar firmele s-au ținut de cuvânt”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.