Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, 21 mai, că după discuțiile pe care le-a avut cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava, în prezența arhitectului șef al județului, a fost identificată propunerea pentru amplasamentul viitoarei Facultății de Medicină, în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„În ultima săptămână am avut mai multe discuții cu managerul SJU Suceava și cu arhitectul șef al județului privind terenul pe care să-l putem oferi Universității «Ștefan cel Mare» pentru construcția Facultății de Medicină și acum avem o propunere finală privind amplasamentul pus la dispoziție de CJ Suceava în curtea SJU Suceava. Locul este un teren în curtea Spitalului Nou, în vecinătatea Serviciului de Ambulanță Județean Suceava și a Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”. Am discutat cu conducerea SJU Suceava să se implice pentru a identifica spații disponibile pentru construcția Facultății de Medicină, iar după mai multe analize privind diverse amplasamente a reieșit această variantă care este cea mai bună dintre variantele luate în calcul”, a declarat președintele Flutur.

Terenul are o suprafață de circa 1.700 de mp., iar ca amplasament are avantajul că este în proximitatea Spitalului Județean și a Universității. Potrivit acestuia, propunerea susținută de managerul Alexandru Calancea va trebui să parcurgă toți pașii impuși de legislație cu discuții și validare în forurile SJU Suceava și apoi din CJ Suceava.

„Din momentul în care USV va face solicitarea, vom declanșa procedurile în vederea efectuării transferului. Pentru punerea la dispoziția USV a terenului respectiv, SJU Suceava va trebui să reloce unele spații de depozitare și pentru servicii. Pe viitor intenționăm să solicităm Guvernului și Academiei de Științe Agricole un teren în zona Spitalului vechi pentru dezvoltări ulterioare. În ceea ce privește finalizarea accesului la acest teren și asigurarea utilităților sperăm să se ajungă la sprijin și înțelegere cu Primăria Suceava și SAJ Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.