Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, că Guvernul Ciucă va dezbate în ședința de vineri, 25 mai,  Ordonanța de Urgență privind finanțarea unor investiții pentru spitale publice din fonduri europene și din credite externe.

Potrivit șefului administrației județene, a fost finalizată documentația pentru Spitalul de Copii de la Suceava, obiectiv pentru care Flutur speră să obțină cel puțin 100 de milioane de euro. Aceasta ar fi cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru sistemul de sănătate din județul Suceava.

„Acest spital va fi construit  în curtea spitalului vechi în zona blocurilor ANL pentru medici, pe o suprafață de 5.100 de metri pătrați. Spitalul de copii va avea șase etaje și aproximativ 500 de paturi, din care 124 de paturi pentru aparținători. Totodată, noua investiție va avea sistem de urgențe propriu, dar și locuri pentru internare de zi și dotări de ultimă oră, inclusiv tot ceea ce înseamnă partea de maternitate va fi integrată aici. Ne luptăm de mulți ani pentru acest spital. Documentația a fost făcută cu bani de la Compania Națională de Investiții. Am avut discuții cu ministrul Fondurilor Europene, care ne-a asigurat că sunt șanse să primim bani pentru finanțarea a acestui spital, iar mâine se va dezbate și sunt convins că se va aproba ordonanța-cadru de finanțare a acestui tip de proiecte, fiind mai multe investiții în țară”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a mai precizat că, din fondurile instituției pe care o reprezintă, au început lucrările la Spitalul de Oncologie, cu 100 de paturi inclusiv pentru aparținători, ambulatoriu și cu secție de boli paliative, investiția fiind de 10 milioane de euro.

„În ultimii ani, după ce am preluat spitalul, noi, Consiliul Județean Suceava, în 2009 am făcut investiții de peste 80 de milioane de euro. Pe lângă aceste importante investiții, dorim  ca SJU Suceava să devină spital clinic universitar. Deja avem  aprobarea Ministerului Educației și am discutat și la Ministerul Sănătății pentru obținerea aprobării. Au fost bătălii de convingere pentru cei care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava și îmi exprim speranța că în perioada următoare vom putea începe lucrările și la Spitalul de Copii”, a conchis președintele Gheorghe Flutur.

2 Responses

  1. mihai grigore

    :revista floare albastra = blue: transport public persoane _ autobuz statie suceava(- bosanci )_ nu exista marcaje care sa specifice unde parcheaza autodubita de calatori suceava – ipotesti ( cea de un rosu visiniu) si autobuzele occidentale albe si galbene suceava – bosanci ____ nu amenda e solutia _ ci o reglementare a transportului public intre cele trei localitati mai sus amintite de catre consiliul judetean suceava _ drumul dintre suceava- ipotesti- bosanci find unul judetean :

    Răspunde
  2. mihai grigore

    : daca la” sageata albastra ” _ tren de calatori_ 2 iulie 2023_ putem avea deja din reactor cerna voda iii& iv _ pe liniatura bucuresti – suceava- cernauti _ propulsie electrical pe segmentul suceava – dornesti si segmentul radauti -putna alternanta cu propulsia diesel _este si meritul candidatului la presedentia romaniei_ actualul presedinte PNL_ pentru care pledez la rotativa pentru a ocupa pozitia de presedinte al senatului :

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.