Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la Târgul Internațional de investiții „Expo Real” din Munchen, în Germania, unde a avut întâlniri cu mai mulți investitori din Germania, Anglia, Austria, Elveția, Cehia, Polonia, Serbia, Ucraina, dar și cu specialiști în finanțe și ai Băncii Mondiale.

Flutur le-a prezentat acestora principalele oportunități de investiții în județul Suceava, în infrastructură, parcuri industriale, sănătate, aeroport, turism sau agrement. Discuțiile cu potențialii investitori au avut loc atât la standul județului Suceava amenajat în incinta pavilionului României, dar și la standurile altor țări prezente la acest târg.


Am avut întâlniri inclusiv discuții concrete privind construcția spitalului de pediatrie din Suceava, dar și despre parteneriate pentru îngrijiri paleative, precum și posibilitatea de dezvoltare a aeroportului Suceava, inclusiv realizarea de contacte în vederea unor întâlniri cu companii aeriene. De asemenea, în ceea ce privește turismul, s-a văzut interesul potențialilor investitori pentru investiții în turismul balnear, la Vatra Dornei și Cacica, dar și pentru stațiunile Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului”, a declarat șeful administrației județene.

Un alt subiect abordat a fost și cel al legat de pregătirea forței de muncă, Flutur precizând că acesta va fi dezbătut și aprofundat cu reprezentanții mediului de afaceri bavarez, având în vedere că săptămâna viitoare un grup de oameni de afaceri din Bavaria va veni în județul Suceava pentru identificarea de oportunități de investiții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.