Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că vineri, 8 noiembrie, s-a depus la Oficiul Registrului Comerțului cererea pentru înregistrarea societății PARCURI INDUSTRIALE BUCOVINA SA, cu obiectul principal de activitate administrarea parcului industrial.

Societatea pe acțiuni va funcționa în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 31/1990 privind societățile, ale Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă și ale Legii nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale.

„Urmează ultimul pas pentru ca parcul industrial să poată funcționa – obținerea titlului de pare industrial, care se eliberează de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Consiliul Județean Suceava a aprobat constituirea unui pare industrial în apropierea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, pe amplasamentul și în vecinătatea Centrului Economic Bucovina, proprietate publică a Județului Suceava. Ulterior, la propunerea conducerii administrației județene, alte patru unități teritorial-administrative – Municipiul Suceava, Orașul Salcea, Comuna Adâncata și Comuna Dumbrăveni, au aprobat participarea ca membri fondatori Ia înființarea și administrarea parcului industrial.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, societatea are numit un director general, în persoana profesorului universitar dr. Gheorghe Gutt.

Gheorghe Gutt este profesor universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și are peste o sută de brevete de invenții. De asemenea, acesta este îndrumător de doctorat la specializarea Ingineria materialelor la Facultatea de Inginerie Mecanică.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.