Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că investițiile în cel mai important domeniu – sănătatea – continuă prin construirea a două spitale foarte necesare: cel de Copii și cel de Boli Infecțioase cu secție proprie de ATI. Astfel, președintele Flutur, în urma analizei făcute cu noua conducere a Spitalului Județean Suceava privind obiectivele de investiții a rezultat necesitatea înființării unui spital de boli infecțioase și a unui spital de copii.

În ceea ce privește înființarea spitalul de copii documentația a fost elaborată și transmisă la Compania Națională de investiții  la începutul acestui an. 

„Având în vedere situația actuală generată de pandemia Covid, înființarea unui spital de boli infecțioase cu ATI propriu este imperios necesară, având principalul scop acela de a separa zona de boli infecțioase de celelalte zone ale spitalului”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Astfel, în ședința Consiliului Județean, din data de 30 iulie, va fi supusa aprobării extinderea capacității serviciilor medicale ale Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou prin construirea și dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric și boli infecțioase. 

Vor fi alocate fonduri pentru elaborarea documentației tehnico-economice și a studiului de fezabilitate necesare promovării la finanțare a acestei investiții.

Spitalul de copii va avea  un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecțioase 90 de paturi dintre care 70 pentru adulți, 10 pentru copii și 10 paturi ATI. 

„Am făcut demersuri la Compania Națională de Investiții, vom pregăti și vom înainta documentația pentru ambele spitale”, a spus Gheorghe Flutur.

One Response

  1. sanda

    nu poate nimeni sa conteste cat s-a construit pe mandatul lui flutur si rimbu.
    vedem bine cat de mult s-a cheltuit si ce s-a construit la spital.
    din acest punct de vedere, a fost mare interes.
    daca achizitiile au fost umflate sau nu, cu adaos comercial la politruci, asta ar trebui sa aflam, ca nu-i frumos.
    ca exista o dorinta de dezvoltare a spitalului, asta e un lucru bun.
    dar… ca nivel de importanta a investitiilor, asta e cea mai mica parte din: investim in sanatate!
    si ca sa priceapa si gheorghe flutur, investitia in sanatate se face investind in pregatirea si educarea personalului medical, in primul rand.
    s-a demonstrat in martie si aprilie si mai.
    construim cladiri noi ca sa avem unde mai depozita si de unde scoate mortii, ca sa nu-i mai depozitam in container?
    cladirile si aparatura nu folosesc la nimic daca cinstea, corectitudinea, sacrificiul, grija fata de bolnavi, dorinta de perfectionare… sunt asa, niste vorbe goale.
    imi pare rau sa o spun, dar la suceava, numirea in functii de raspundere pe alte criterii decat pe merit, apoi fuga de raspundere, lacomia si increngatura coruptiei a atins cotele de explozie.
    unde este decoratia acordata de presedintele tarii, d-le flutur?
    sa-ti fie clar, gheorghe flutur and. company, daca se intampla vreo calamitate, cladirile si aparatura pot deveni inutile.
    ramane doar pregatirea oamenilor si numarul celor pregatiti.
    iesiti va rog, din logica numararii paturilor si intrati in logica numararii celor intrati bolnavi, dar iesiti sanatosi.
    cand ai multa logistica, dar ajungi sa ai cel mai mare nr. de morti, atunci s-ar putea sa ai probleme de constiinta si sa ramai si fara decoratia acordata de presedintele tarii.
    concluzia: multi oameni, foarte bine pregatiti, meritocratie si educatie de calitate.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.