Duminică, 2 octombrie, a.c., președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat pe scena de pe stadionul din Câmpulung Moldovenesc, acolo unde s-a desfășurat Festivalul „Drumul Lemnului” și  „Târgul Lăptarilor”, că subvenția pentru lapte va crește, iar prețul lemnului de foc trebuie să fie plafonat.

„Salut crescătorii de animale. Cei care mai sunteți pentru că, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini crescători de animale. Sper să găsim o soluție pentru subvenție la lapte pentru că altfel este rău”, a spus Flutur.

El a arătat că acum două săptămâni a cerut în Coaliția de guvernare ministrului Agriculturii, Petre Daea, să se găsească o formulă de sprijinire a laptelui cu 50 de bani la litru.

„Altfel, oamenii își taie vacile de lapte, le duc la abator și nu-i bine. Cred că se va întâmpla un act normativ în perioada următoare să-i ajutăm pe cei care cresc vaci de lapte”, a spus Flutur.

Flutur a mai declarat că se discută și despre plafonarea prețului la lemnul de foc pentru populație.

„Sper să găsească Guvernul o soluție și aici pentru că, cel puțin în județul Suceava cui îi spui că e criză de lemn nu te crede pentru că avem aproape jumătate din județ acoperit de păduri și ar trebui să existe lemn de foc la populație”, a spus președintele CJ.

El a menționat că se discută plafonarea prețului lemnului de foc cum se plafonează la gaz metan și curent electric și că trebuie să fie ajutați și cei care se încălzesc cu lemn de foc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.