Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a purtat discuții la Ministerul Construcțiilor, Locuinței și Infrastructurii din cadrul Guvernului Bavarez, despre experiența bavareză în domeniul infrastructurii.

Bavaria are 2500 km de autostrada, primul loc, din cei 13.000 ai Germaniei. Am discutat despre expertiza și experiența germană în construcția de drumuri, autostrăzi, aeroporturi și cai ferate. Am discutat despre posibile colaborări pe viitor în construcții de șosele, inclusiv rute ocolitoare, spitale, terminal aeroport, blocuri de locuințe, infrastructură apă-canal, rețele de gaz metan, pârtii de schi, parcări subterane și suprateran”, a transmis Gheorghe Flutur.

În urma discuțiilor purtat, președintele CJ Suceava a ajuns la concluzia că UAT-urile ar trebui să-și întărească compartimentele de construcții și infrastructura, prin descentralizare și externalizare. De asemenea, acesta vede obligatorie o strategie pe termen lung în domeniu.

De exemplu, pentru 2027 Bavaria are prevăzută schimbarea garniturilor de vagoane care circulă în prezent pe calea ferată.
Și în ceea ce privește licitațiile, un lucru foarte interesant, lucrările mici pot fi atribuite firmelor mici, iar firmele mari se atribuie lucrările mari, complexe, de anvergură”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.