Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat obținerea unei finanțări europene de 54,1 milioane de euro pentru modernizarea a 67 kilometri de drumuri și reabilitarea Muzeului Satului Bucovinean și a Casei Memoriale Simion Florea Marian.

Gheorghe Flutur a declarat că instituției pe care o conduce i-au fost aprobate cele două proiecte extrem de importante, prin Programul Operațional de Asistență Tehnică 2014 – 2020 două proiecte foarte importante, unul pe infrastructură rutieră, respectiv drumuri județene și unul pe obiective de patrimoniu cu potențial turistic.

„Ghidul de finanțare solicită încheierea unui acord de parteneriat între ADR Nord-Est, ca lider de proiect și județul Suceava prin Consiliul Județean. Iar acest parteneriat face obiectul unui proiect de hotărâre care urmează a fi aprobat în ședința extraordinară pe care am convocat-o luni, 11 ianuarie”, a spus Flutur.

El a arătat că primul proiect se referă la modernizarea unei rețele de drumuri județene care urmează să lege zona Mălini de municipiul Fălticeni și orașul Gura Humorului, pe de o parte, dar și până la limita cu județul Neamț, spre localitatea Borca și lacul Bicaz. Președintele CJ Suceava a precizat proiectul prevede modernizarea a 67 de kilometri de drumuri județene, care vor face legătura între zece localități, cu o populație totală de 60.000 de locuitori, având conexiuni la DN 2 și DN 17. Gheorghe Flutur a mai spus că printre aceste localități Fălticeni, comunele Horodniceni, Cornu Luncii, Mălini sau Slatina. Valoarea proiectului este de 47 milioane de euro, adică aproximativ 225 de milioane de lei, cu o contribuție a Consiliului Județean de doar 159.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava a adăugat că al doilea proiect se referă la reabilitarea și conservarea Muzeului Satului Bucovinean și a Casei Memoriale Simion Florea Marian din Suceava. Proiectul are o valoarea de 7,1 milioane de euro, respectiv aproximativ 45 de milioane de lei, cu o contribuție a CJ Suceava de 34.500 de lei.

„Atât obiectivele de infrastructură rutieră, cât și cele destinate infrastructurii turistice vor contribui la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții și turiști deschizând în același timp calea și spre atragerea altor categorii de proiecte și investiții”, a încheiat Gheorghe Flutur

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.