Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava și propunerea Direcției de Sănătate Publică de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe au fost înaintate Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, propunerea a fost înaintată și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

„Despre aceste propuneri a fost informat și Guvernul, ministerele de resort. Propunerea a fost susținută de argumente tehnice de specialitate și medicale, de natură epidemiologică, care evidențiază trendul pozitiv al evoluției infecțiilor cu COVID-19 în județul Suceava în ultima perioadă. Sunt date de care trebuie să se tina seama în luare unei decizii.
Și astăzi se confirmă ce am spus în ultimele zile și anume faptul că cifrele și tendința arată o scădere a numărului cazurilor pozitive și o creștere a numărului cazurilor de persoane vindecate în județul Suceava. Aceeași situație bună se înregistrează și în localitățile din zona carantinată – municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe”, a transmis președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat încă o dată importanța respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus în zilele ce vor urma încetării stării de urgență.

„Sucevenii merită aprecieri pentru modul în care au respectat regulile și sper că o vor face și în perioada următoare”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Acesta a propus o videoconferință cu toți primarii pentru a discuta despre măsurile ce trebuie luate după expirarea stării de urgență, despre ce trebuie să facă autoritățile și despre informarea populației.

 „Cu toții ne dorim ca viața economico-socială să revină cât mai curând la starea normală. Pentru aceasta trebuie să facem eforturi pentru a se întrerupe răspândirea noului coronavirus și să ieșim cât mai repede din această pandemie.
 Dincolo de orice discuții, important este să respectăm regulile și recomandările specialiștilor și autorităților”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.