Președintele PNL Suceava a fost prezent de curând la o gală a tineretului liberal sucevean în cadrul căreia i-a revenit misiunea să le vorbească tinerilor și să îi convingă că a face politică nu este ceva rău.

Cunoscut pentru vasta sa activitate în mediul politic local și național, Gheorghe Flutur a reușit să le capteze atenția tinerilor când a început să le vorbească despre începuturile sale în politică.

„Nu umblați în politică după multe lucruri! Faceți ceva bine și luptați-vă să duceți lucru respectiv până la capăt! Vă vorbește un om care a intrat în anul 2000 în Parlament. Vă mărturisesc că tremuram la primul discurs de frică și nu aveam nici salivă. Gândiți-vă că aveam lângă mine oameni ca regretatul Alexandru Paleologu sau Mircea Ionescu-Quintus. Au venit la mine și mi-au spus << calm, că și noi am fost ca tine. Toți am avut un început>>. M-am apucat de Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală și să nu vă gândiți că mi-am imaginat atunci că voi ajunge ministru al Agriculturii. Dacă improvizați, lumea se prinde. De aceea, sfatul meu este să vă axați pe ce credeți că vi se potrivește”, le-a transmis președintele PNL Suceava.

În cadrul aceleiași întâlniri s-au făcut și trimiteri la faptul că seniorii trebuie să le cedeze tinerilor locul. În acest sens, Gheorghe Flutur a rememorat o amintire din anii studenției pe care a prezentat-o ca pe o lecție de viață.

„O să vă spun o întâmplare din studenție, din vremea în care eu eram la Brașov. Înainte de sesiune am pus o lozincă în spatele clasei să o vadă profesorul pe care am scris <<niciun corigent, niciun repetent>>.  Profesorul, bucovinean de loc, atât de deștept a fost că a mutat lozinca în fața clasei să o vedem noi. Cu alte cuvinte <<luați voi și învățați ca să nu picați>>! Așadar, le spun tinerilor de astăzi: scoate-ți procentele noastre, depășiți-ne, iar noi vă cedăm locul!”

Gheorghe Flutur se află pentru a doua oară în fruntea județului Suceava, după ce a mai îndeplinit funcția de președinte al Consiliului Județean și în perioada 2008-2012. A îndeplinit funcția de senator al României de două ori precum și cea de ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2006.

Tot Gheorghe Flutur a fost șeful campaniei lui Traian Băsescu,  în prezent fiind și președintele Ligii Aleșilor Locali.

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.