𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐉 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐅𝐥𝐮𝐭𝐮𝐫, 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦ă 𝐜𝐚̆ în cursul zilei de 𝐚𝐬𝐭ă𝐳𝐢, 20 mai, 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐨𝐥𝐯𝐚 𝐚𝐛𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢e 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐒̦𝐜𝐡𝐞𝐢𝐚.

„Am clarificat aseară cu ministrul Vela. Mi-a răspuns era în elicopter venea de la Budapesta și l-am rugat să ne explice și să ne deblocheze situația de la Suceava. Important este că azi de dimineață l-am sunat pe domnul prefect i-am spus că am avut o discuție cu ministrul Vela. Va fi ședința Comitetului pentru Situații de Urgență pentru interpretarea legii așa cum se cuvine. Este vorba de Legea 351 privind organizarea administrativă a României din 2001”, a declarat președintele Consiuliului Județean Suceava.

Flutur a adăugat că a purtat discuții cu ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a reuși să deblocheze situația de la Suceava, iar cetățenii să nu mai fie nevoiți să completeze declarații pe proprie răspundere.

„Am rugat să se uite cu atenție și sunt convins că pot să intre și alte localități pe această rază de 30 de km de la Suceava, ca să nu mai avem hârtiuțe în buzunar după noi pentru această perioadă a stării de alertă. Fac apel la suceveni să fie foarte atenți în continuare pentru că încă nu a trecut pericolul. Oamenii au fost cuminți ascultători au stat două luni în casă iar această interpretare nu a făcut bine. Eu, ieri dimineață când am văzut această interpretare am purtat o discuție pe această temă cu domnul prefect și l-am rugat să găsească soluții. Aseară mi-am permis să-l sun pe domnul ministru Vela, așa cum am făcut de fiecare dată când au fost situații care încâlceau lucrurile la Suceava, mai ales că Șcheia nu este în zona metropolitană constituită juridic în parteneriat cu municipiul Suceava, dar noi vorbim despre o zonă geografică aflată pe 30 de km”, a conchis Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.