Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că joi, 26 august, au  început primele lucrări pe tronsonul Suceava – Siret a Autostrăzii 7. Astfel, șeful județului s-a aflat în cursul acestei zile în zona în care se realizează lucrări de foraj pe terenurile pe care va trece autostrada.

„Suntem pe traseul Autostrăzii A7, în zona localităţii Grăniceşti, cu o echipă care face primele foraje aici la noi în judeţul Suceava pentru Autostrada 7. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar câștigătoare au fost firmele SEARCH CORPORATION SRL și EGIS ROMANIA S.A, două companii  care lucrează la acest proiect. În primăvara anului viitor estimăm să fie finalizat şi să fie scoasă la licitaţie lucrarea propriu-zisă de execuţie a Autostrăzii pe tronsonul Suceava – Siret”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că au fost efectuate foraje pe tronsonul dintre Grănicești și Dumbrava.

„Aici s-au făcut foraje la opt metri adâncime pentru a trimite la laborator probe în vederea aflării calității terenului şi, mai exact profilul de sol, din această zonă, până la opt metri. Cea mai delicată problemă este prezenţa argilei prăfoase, pentru care trebuie să facă modificări de soluţii tehnice pentru a stabiliza terenul. Aici din câte văd eu nu este în primii metri această argilă prăfoasă, dar dumnealor trimit la Bucureşti şi proiectanţii ţin cont pe toată ruta de soluţii tehnice adecvate”, a precizat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că în zonele în care vor fi poduri sau podeţe forajul terenului se va face la o adâncime de până la 25 de metri.

„Sunt primele lucrări pe Autostrada 7 şi îi salut pe cei care sunt aici. Suntem şi cu reprezentantul de la Drumurile Naţionale, iar noi, administraţia judeţeană, împreună cu primăriile avem tot interesul să le dăm acces la teren, nu este uşor totdeauna, însă ne interesează să terminăm primăvara viitoare proiectul, să ne apucăm de treabă pe Autostrada 7”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.