Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la Iași, la dezbaterea privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din județele Moldovei.

La eveniment  au participat deputați și senatori din județele Moldovei, din județele Harghita și Mureș, președinții CJ Suceava, Iași, Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău, Harghita și Mureș. Au fost prezenți și prefecții județelor Iași, Neamț, Harghita și Mureș; și primarii municipiilor Iași, Târgu Neamț, Ditrău și Târgu Mureș. De asemenea, la dezbatere au luat parte și oameni de afaceri şi reprezentanți ai societății civile.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Autostrada A8 și Drumul Expres Siret – Suceava – Pașcani – Bacău – Focşani – Buzău, cu legătură la Bucureşti, sunt investiţii vitale pentru Moldova. Acesta a declarat că pentru autostrada  A 8 în județul Suceava sunt șase ieșiri, trei drumuri naționale și trei drumuri județene.

La sfârșitul dezbaterii, s-a cerut semnarea de către toate partidele a unui Pact politic pentru infrastructura rutieră şi a unui Memorandum semnat şi de societatea civila, mediul de afaceri etc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.