Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a participat la o întâlnire de lucru cu directorul general și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Sebastien Metz și Juan Gruben, cărora le-a spus că investiția în județul Suceava ar fi una sigură.
„Ați investi într-o zonă sigură, și când vă spun o zonă sigură, e o zonă cu oameni care au curajul să investească dar au fost neîndreptățiți de lipsa infrastructurii. Mulți dintre ei sunt plecați în afară la muncă. Suceava este, din păcate, campioană la forța de muncă care lucrează în străinătate. Din ce am auzit numai la ultimele întâlniri, Uniunea Europeană, și Germania în special, se gândește dacă e bine să mai vină forța de muncă să muncească acolo sau să investească ei capital către forța de muncă acasă. Aici cred că trebuie să găsim împreună răspunsul”, le-a transmis Flutur celor prezenți la eveniment.
Președintele CJ Suceava a declarat că a primit întrebări de la investitorii germani despre forța de muncă, despre cetățenii străini, dacă ar avea dreptul să muncească, având în vedere că suntem aproape de Ucraina și de Republica Moldova și că în anumite domenii este criză de forță de muncă.
„Vreau să aveți încredere că și în celelalte domenii precum sănătatea, am investit foarte mult în ultimul timp. Suceava a investit și în sisteme de urgență și situații rapide, care înseamnă siguranță. Mai este de muncă în infrastructura transportului, deși aeroportul a crescut la 250.000 de călători în acest an”, le-a mai transmis Gheorghe Flutur reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană.
Întâlnirea a avut loc la solicitarea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), pentru a se întâlni cu autorități ale administrației publice locale și oameni de afaceri din județul Suceava, în vederea identificării de noi oportunități de afaceri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.