Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, 2 noiembrie, în cadrul unei întâlniri la care au participat liberalii suceveni și europarlamentarul Siegfried Mureșan, că guvernele PSD din ultimii ani nu și-au făcut treaba și nu au atras fondurile europene pe care România le avea la dispoziție.

Flutur a subliniat că din cei șapte ani ai exercițiului financiar 2014-2020 au trecut deja șase, iar Guvernul PSD a cheltuit doar 1,8 miliarde din cei 10,5 miliarde de euro destinați țării noastre.

„Au făcut împrumuturi pe care să le plătească copiii și nepoții noștri, dar nu au reușit să facă autostrăzi, mai ales în Moldova. Garantul autostrăzilor pentru Moldova este președintele Klaus Iohannis și noi suntem aici să-l susținem pentru un nou mandat de președinte”, a spus președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că președintele Klaus Iohannis este cel care a adus Autostrada Moldovei în CSAT. De asemenea, Flutur a adăugat că echipa liberală de la Bruxelles, din care face parte și Siegfried Mureșan, este garantul realizării autostrăzilor în România.

„Noi facem parte din familia politică cea mai puternică unde este și Angela Merkel, cancelarul Germaniei, familia unde este și președintele actual al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Suntem o familie politică respectată. La Bruxelles avem guvern condus de un reprezentant al nostru, PPE, la București așteptăm instalarea guvernului liberal Ludovic Orban. Să dea Dumnezeu să iasă și Klaus Iohannis președinte cu un scor foarte bun și eu sunt convins că la Suceava o vom face, iar noi cei din administrația locală dorim enorm de mult să ajungă mai mulți bani. Aștept, și Siegfried Mureșan știe, bani pentru centuri ocolitoare, că vorbim de a doua centură a Sucevei, a Fălticeniului, a Humorului, a municipiului Câmpulung Moldovenesc și a  municipiului Vatra Dornei. Trebuie să scoatem traficul greu din localități”, a explicat președintele Flutur.

De asemenea, Flutur a subliniat că este nevoie să înceapă lucrările la drumul expres pe patru benzi Siret-Suceava-București, întrucât, pe actualul drum, se fac zece ore de la Suceava la București.

„Avem nevoie de fonduri mai multe pentru orașele mici pe care trebuie să le facem centre de dezvoltare locală. Numai în felul acesta se vor întoarce, sau vom stopa migrarea tinerilor în străinătate”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Președintele PNL Suceava a pus accentul și pe problema diasporei, subliniind că un număr semnificativ de copii se nasc în alte țări ale UE, iar în România, numărul lor scade îngrijorător.

„Trebuie să ne gândim în viitor ce facem cu această țară. Cine va plăti pensiile celor care trebuie să iasă la pensie? Se nasc mai mulți copii din Suceava în Italia și în Spania. Demografic am scăzut îngrijorător”, a conchis președintele Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.