Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, solicită Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să verifice ce s-a întâmplat la Moldovița, unde un bărbat a agresat turiștii ce se plimbau cu Mocănița.

„A fost pusă în pericol securitatea unor oameni, turiști, imaginea județului Suceava și cred că trebuie făcută o analiză mai atentă și mai profundă a ceea ce s-a întâmplat în zonă, pentru a nu mai avea astfel de incidente. Presa a reflectat comportamentul absolut deplasat al unui individ din Moldovița care a adus mai multe pagube unor proprietari de autoturisme. Din punct de vedere al siguranței turiștilor, județul Suceava a înregistrat o pierdere, o palmă rușinoasă. Vrem ca acesta să fie un incident izolat și fie tratat cu toată seriozitatea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Reamintim că la data de 17 iunie 2019, orele 1700 , polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi de mecanicul locomotivei Mocănița, iar ulterior prin SNAU 112 de către un bărbat de 31 ani din mun. București cu privire la faptul că la un număr de cca. 10 autoturisme parcate în gara C.F.R. Moldovița-Mocănița, au găsit cauciucurile tăiate.
La fața locului, au fost identificate 4 autoturisme, despre care proprietarii acestora au declarat verbal că în momentul în care s-au întors din cursa Argel – Moldovița au găsit fiecare cauciucurile de la roțile stânga față dezumflate, ulterior constatând că au fost înțepate lateral. Persoanele vătămate au mai declarat faptul că în parcare au fost găsite un număr de 10 autoturisme, toate cu cauciucurile de la roata dreaptă față dezumflate, distruse, însă proprietarii au schimbat anvelopele și au plecat.
Din probatoriul administrat a rezultat faptul că un bărbat de 42 de ani a săvârșit aceste fapte, acesta postând , de asemenea, un vehicul pe calea ferată obstrucționând circulația Mocăniței și aruncând cu pietre în direcția acesteia. Astfel, a fost extinsă urmărirea penală și față de infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, trei infracțiuni de distrugere, precum și pentru infracțiunea de  distrugerea sau semnalizarea falsă fapte prevăzute de Codul Penal, ca urmare a blocării cu obiecte de mari dimensiuni a căii ferate înguste Mocănița.
La data de 23.06.2019 suspectul de 42 de ani  a fost identificat pe raza satului Argel, a fost ridicat și condus la sediul Secției de Poliție Vama, unde a fost audiat.
Ulterior pe numele său a fost emisă Ordonanță de reținere pentru  o perioadă de 24 ore începând cu data de 23.06.2019, orele 13.00- 24.06.2019 orele 13.00, iar prin intermediul escortei a fost transportat către I.P.J Suceava-Centru Arest, unde a fost încarcerat.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.