Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a cerut marți, 2 aprilie, la Vatra Dornei,  vicepremierului Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, ca Guvernul să găsească o soluție pentru ca să ajungă gazul metan la Vatra Dornei.

Solicitarea pentru implicare vine și ca urmare a faptului că Guvernul se află în proces cu peste 570 de parohii, iar soluția deblocării ar putea fi emiterea unui Ordin de Ministru, având acordul proprietarilor și al Regiei Naționale a Pădurilor pentru trecerea magistralei de gaz metan.
Gheorghe Flutur a insistat pentru ca Guvernul să înțeleagă importanța pentru zonă a acestei magistrale. Potrivit acestuia, Vatra Dornei pierde în fiecare an 1,5 milioane Euro pentru un proiectul Utilități şi Mediu, iar gazul metan nici nu este ajuns aici.

„Creșterea prețului la lemnul de foc este un argument în plus pentru racordarea la gaz metan a zonei Vatra Dornei. Practic, aducțiunea de gaz metan este singura soluție pentru deblocarea zonei din acest punct de vedere”, a declarat președintele CJ Suceava.

De asemenea Gheorghe Flutur a solicitat Ministrului Mediului ca Guvernul să aloce, prin Fondul de Mediu, banii necesari închiderii celor 5 depozite temporare din județul Suceava, pe care tot Guvernul PSD le-a autorizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.