Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce continuă finanțarea Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru achiziționarea de noi echipamente performante.

Gheorghe Flutur a subliniat că în prima ședință a Consiliului Județean, din data de 28 iunie, va propune alocarea sumei de 446.250 de lei pentru achiziționarea unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență pentru ablații tumorale non-chirurgicale. Acesta a adăugat că echipamentul și metoda de intervenție sunt unice la nivel național, cu excepția Capitalei unde mai există un astfel de aparat.

Potrivit lui Flutur, noul echipament va permite efectuarea de proceduri non- chirurgicale prin radiofrecvență aplicate tumorilor primare sau secundare, proceduri minim invazive care nu necesită spitalizare îndelungată.

„Aceste intervenții pot fi rezolvate în ziua respectivă sau necesită o internare de maxim 1 – 2 zile. Procedura este în faza de pionierat la nivel național, cu excepția Capitalei. Iar din estimările făcute de specialiștii compartimentul de radiologie intervențională și secția de oncologie s-a stabilit că aproximativ 1.500 de pacienți ar putea beneficia anul de aceste proceduri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că acest echipament va contribui la creșterea complexității intervențiilor în Spitalul Județean în domenii precum oncologie sau pneumologie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.