Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava au făcut o analiză privind stadiul la zi a lucrărilor la drumurile județene din județul Suceava.

„Putem spune deja că anul 2019 a fost unul bun, în care am reușit să modernizăm sau sunt în curs de a se finaliza în scurt timp lucrările la majoritatea drumurilor județene afectate. Este vorba mai exact de 177 km pe 37 tronsoane de drum”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că fondurile alocate provin din trei categorii de surse de finanțare. De asemenea, s-au realizat obiective de investiții și s-au executat lucrări de reparații asfaltice și întrețineri curente din fondurile Consiliului Județean Suceava și lucrări cu finanțare PNDL.

„S-au realizat covoare asfaltice pe 28 tronsoane, însumând 115 km. Aș aminti câteva: Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălănești, Mălini, Straja, Brodina. De asemenea, avem 5 drumuri modernizate – 27,1 km – prin lucrări de invertiții, la Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleșa și Solonețu Nou. De altfel, cu finanțare prin PNDL avem lucrări la 4 drumuri – 35,4 km – la Boroaia, Slatina, Panaci-Glodu și Vulturești-Hârtop. Fac precizarea că mai sunt în așteptare, pe procedura de licitație, încă 127,4 km de drumuri, cum ar fi cele de la Coșna sau Bilca”, a explicat președintele Flutur.

Potrivit lui Flutur, pentru Axa strategica Suceava – Iași, pe tronsoane care includ Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca până la limita cu județul Iași si Suceava-Moara-Frumoasa-Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Costâna până la Dărmănești, Consiliul Județean Suceava a aprobat și va suporta majorarea valorii investiției cu peste 70 milioane de lei, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitație. Procedura de licitație fiind reluată deja.

„De la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, au fost modernizați peste 350 de km de drumuri județene, ceea ce înseamnă peste o treime din rețeaua de drumuri județene a județului Suceava. Sper să fie finalizați, fără întârzieri, și cei 127 km care sunt în procedura licitație. Pot spune că, deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu județul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate. Doresc și sper ca mai departe lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitație. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenții economici să vină la licitații”, a conchis președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Reamintim că președintele CJ a verificat îndeaproape lucrările de modernizare a drumurilor, făcând regulat vizite în teren.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.