Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat luni, 18 noiembrie, de pe șantierul noului terminal al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, că lucrările, făcute cu fonduri de la Consiliul Județean, vor fi finalizate în luna mai 2020.

Președintele Flutur a precizat că lucrările sunt executate în proporție de 35%, iar până la sfârșitul lunii noiembrie, clădirea va fi încheiată, urmând ca mai apoi să se execute lucrări la interior. Acesta a subliniat că noul terminal va avea peste 1 500 de mp și va putea procesa, anual, între 500 000 și 700 000 de pasageri.

De altfel, Flutur a precizat că până în 15 noiembrie prin Aeroportul Suceava  au trecut 385 000 de pasageri, număr în creștere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie spus că dintre aceștia 23 000 de pasageri sunt cetățeni ucraineni.

Președintele Consililui Județean a mai spus că dotările necesare noului terminal sunt deja pregătite. În ceea ce privește funcționarea actuală a Aeroportului, Flutur a explicat de ce a închiriat acele containere și, totodată și-a cerut scuze față de pasageri.

Acesta a explicat și de ce lucrările au avansat într-un ritm lent, subliniind că toate cablajele subterane existente în zonă au trebuit mutate, întârziind astfel construcția noului terminal.

În altă ordine de idei, aeroportul sucevean are săptămânal 13 curse interne și 17 externe. De asemenea, Flutur a subliniat că, în prezent, are discuții cu 16 companii de zbor, pentru a deschide noi destinații din Suceava, însă mai multe detalii va da atunci când va avea răspunsuri concrete.

„Suntem în discuții cu 16 companii de zbor pentru noi curse externe și interne. În decembrie și ianuarie vor fi zboruri charter de vacanță spre Sharm el-Sheikh”, a spus Gheorghe Flutur.

O altă problemă cu care se confruntă sucevenii care vin și pleacă de la Aeroportul de la Salcea, este reprezentată de numărul locurilor de parcare. În acest sens, Flutur a subliniat că anul viitor, numărul acestora se va ridica la 300, adică vor fi suficiente pentru toți șoferii.

Trebuie precizat că  președintele CJ Suceava a făcut o solicitare către CNAIR în vederea semaforizării intersecției drumului național 29 cu drumul județean care duce spre Aeroport.

„Încheiem un an de independență a Aeroportului pentru că nu le-am mai acordat subvenție, dar ne-am interesat cum se descurcă fără subvenție. Se descurcă bine pentru că au multe curse, au taxe pe care le încasează și atunci se poate fără subvenție”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur a conchis spunând că noile destinații pe care le-a pus deja în discuție vizează Parisul, Bruxelles-ul, Madridul sau Tel Aviv, pe plan extern, și Cluj și Tmișoara, pe plan intern.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.