Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit astăzi, 20 mai, la Câmpulung Moldovenesc cu primarii localităților-stațiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Au mai fost prezenți Gheorghe Niță, vicepreședinte al CJ Suceava, dar și juriști și responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava și de la cele 3 primării. S-a discutat la modul aplicat despre pașii de făcut pentru înființarea stațiunii turistice Bucovina.

Astfel, s-a convenit înființarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de AfaceriDirecția Generală Turism. Acest material va conține propuneri concrete de finanțare cu fonduri europene a unor Poli de dezvoltare turistică în exercițiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibili 1 miliar de Euro pentru turism.

„Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibil pe fonduri europene pe mai multe programe si proiecte. Concret, mă refer la finanțarea infrastructurii de transport public între localitățile – stațiune și în interiorul stațiunilor (cu trenul, de exemplu), pentru investiții în creșterea gradului de confort al turiștilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă cum ar fi, de exemplu, Salina Cacia, Herghelia Lucina etc. Ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeții, parcări, campinguri și locuri de campare”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a adăugat că în documentul menționat vor fi incluse atuurile Bucovinei – patrimoniul natural și cultural, așezarea geografică, infrastructura pe turism existentă la această dată, potențialul uman și specificul eminamente turistic al zonei.

„De asemenea, vom susține la autoritățile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice și, după ecologizarea lor, să realizăm investiții în turism. Dorim să transmitem un mesaj de deschidere pentru asocierea noastră, a CJ Suceava, și cu alte localități, cu celelalte stațiuni de interes național sau local din județul Suceava – Sucevița, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica.

Așa cum am prezentat zilele trecute, împreună cu orașul Frasin avem în vedere construirea unui Centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia”, a conchis Gheorghe Flutur.

One Response

  1. St. Râmbu

    Se vede din avion că ați redeschis,până una-alta,sezonul la pupat în kur! Așteptăm cu interes revenirea în paginile dvs. a frumoaselor imagini cu kitsch-ul fluturesc,intrerupt pe nedrept pe perioada stării de urgență!
    Au murit aproape 200 de „bukowineni” ,cu largul concurs al primului-secretar al CJ al PDL? Foarte bine,mai ales că printre ei se află și adversarul neclintit al său,IPS Pimen,un om dintr-o bucată!
    Cine o să-l mai tragă de mânecă?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.