Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 175A, km5+100-12+760, Câmpulung Moldovenesc- Rarău.

Conform expertizei tehnice, tronsonul în lungime de 7.600 metri, propus pentru modernizare, este de clasa tehnică V, se prezintă sub forma unui drum pietruit, cu o lățime a părții carosabile  cuprinsă între 3,0 și 6,0 metri, urmând să fie amenajat pentru desfășura circulației în condiții de siguranță și confort.

„Asfaltăm de la baza pârtiei de schi, până sus, la Pietre Doamnei. E un drum care a fost cândva asfaltat. Noi am făcut proiectul, am obținut și de la Mediu un acord, pentru că se trece prin rezervație naturală și acum trebuie să finalizăm proiectul tehnic. Sper, în 30 de zile să scoatem la licitație execuția asfaltării pe drumul care ar facilita legătura cu Rarăul. Este o investiție care duce la dezvoltarea orașului Câmpulung Moldovenesc. Este o zonă superbă, iar potențialul turistic al zonei este uriaș și cred că este o investiție foarte bună, din banii Consiliului Județean Suceava”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Tronsonul drumului DJ 175A, de la kilometrul 5+100 la kilometrul 12+760, care face obiectul modernizării se desfășoară din extravilanul municipiului Câmpulung Moldovenesc, în vecinătatea pârâului Izvorul Alb, trecând pe la poalele dealului Cucora, prin cheile Izvorul Alb, Poiana Sihăstriei, terminându-se la intersecția  cu  DJ  175B spre masivul Rarău.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.