Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a avut astăzi discuții cu ambasadorul Poloniei în România, ES Maciej Lang, în cadrul căreia au fost stabilite mai multe direcţii de acţiune pentru colaborarea între judeţul Suceava şi Polonia. La întâlnire au mai fost prezenţi directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor, Consulul Republicii Polone în România, Jaroslaw Szkirpan, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și Krzysztof Grabowski, reprezentant al mediului de afaceri polonez din România.

„Îmi doresc mult ca județul Suceava să fie un pod de legătură cu relațiile dintre România și Polonia. Asta deoarece cel mai mare grup al minorității poloneze din România este aici la noi în județul Suceava”, a spus Gheorghe  Flutur.

Acesta i-a propus ambasadorului dar și reprezentantului mediului de afaceri polonez din România, organizarea unei întâlniri, la Suceava, a Camerelor de Comerț și Industrie din România și Polonia.

„Avem foarte multe oportunități de investiții aici în județul Suceava și vorbim în primul rând de cele două parcuri industriale, dar și alte avantaje. În același timp am discutat despre derularea unor programe pentru regiunile din Carpați, așa cum sunt pentru Alpi”, a mai precizat Flutur.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre susținerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, la Est de Carpați, cu atât mai mult cu cât urmează să se construiască Autostrada A7, de la București până la Siret. Această autostradă poate fi un magnet pentru investitorii străini.

„Am propus intensificarea întâlnirilor între județul Suceava şi regiuni din Ucraina și Polonia, pentru susținerea și promovarea de proiecte transfrontaliere, colaborări turistice, schimburi culturale. Un subiect important a fost cel al promovării turismului. Au fost discutate și viitoare colaborări în domeniul învăţământului, având în vedere că Universitatea Ștefan cel Mare are parteneriate în Polonia, parteneriate la care Consiliul Județean își dorește să fie parte”, a conchis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.