Vineri,  2 iulie, credincioşii l-au  sărbătorit pe marele voievod Sfântul Ştefan cel Mare.
În cinstea sa s-au depus coroane de flori la mormântul de la Mănăstirea Putna, precum și la statuia ecvestră pe platoul Cetății de Scaun a Moldovei din Suceava.

De asemenea, un moment marcant al zilei a fost pelerinajul gospodarilor către Mănăstirea Putna, participarea la Sfânta Liturghie oficiată de un arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului și Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a aflat printre pelerinii de la Putna și a fost îmbrăcat într-o cămașă autentică din Bucovina pe care a avut personalizat mesajul „HAI ÎN BUCOVINA”, un slogan ce a ajuns în timp să se confunde cu numele său.

În fața mănăstirii Putna, pelerinii au fost întâmpinați de starețul Velnic Melchisedec și de doi buciumași.

„Am venit în pelerinaj din nou la mormântul marelui Ștefan. A venit multă lume îmbrăcată în costum popular, iar acesta este un semn de respect pentru înaintașii noștri. Putna este Ierusalimul neamului românesc și practic noi ne gândim de pe acum la marea sărbătoare din 15 august, când se împlinesc 150 de ani de la Marea sărbătoare de la Putna unde veneau Eminescu, Slavici, Ciprian Porumbescu. Vom face un moment pentru a reedita ceea ce a fost atunci. Dar acum am venit cu smerenie să ne închinăm la mormântul marelui Ștefan, să participăm la slujbă și să încurajăm pelerinajul. Am dat și niște certificate de pelerin și copiilor și tinerilor care au curajul, care vin aici”, a spus președintele CJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.