Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR programate pentru miercuri au fost anulate. Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au discutat anterior la guvern, timp de aproximativ 30 de minute, fără a ajunge la un consens pe tema premierului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că prim-vicepreședinții au încercat să-l convingă pe Florin Cîțu să renunțe la funcția de premier și să convoace o ședință a Biroului Permanent Național pentru a face o altă nominalizare.

Cîțu continuă să boicoteze finalizarea negocierilor, el susținând că nu numele premierului este problema, și faptul că și PNL, și PSD vor să dea primul premier în sistemul de rotație stabilit.

Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan PNL încearcă să-l convingă pe Cîțu să accepte propunerea de premier dorită de Klaus Iohannis, în persoana lui Nicolae Ciucă. În schimb, Cîțu ar primi funcția de președinte al Senatului.
De partea cealaltă, Florin Cîțu nu dorește să-l propună pe Ciucă și ar fi avansat numele lui Dan Vîlceanu pentru funcția de premier, susțin surse politice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.