Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri, 3 martie, la reuniunea de management instituțional, organizată de ISJ, eveniment care a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Acesta a readus în discuție problema autorizațiilor funcționale sanitare și ISU, declarându-se îngrijorat de statistica actuală.

„M-am uitat în statistică. Mă îngrijorează că din 765 de școli, doar 39% au autorizație de funcționare sanitară și ISU”, a declarat președintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur speră ca până la 15 septembrie 2017 și celelalte instituții de învățământ să își rezolve problemele, și i-a îndemnat pe directorii de școli să-și planifice mai bine bugetul și să solicite fonduri prin programul de dezvoltare locală inițiat de vicepremierul Sevil Shhaideh.
Președintele Consiliului Județean Suceava a atras atenția și că, la data de 30 iunie va expira termenul din Ordonanța de Urgență cu privire la autorizarea provizorie care este valabilă pentru orice instituție.
„Nimeni nu o va mai prelungi provizoriu, mă refer din punct de vedere al situațiilor de urgență, și trebuie să intrăm în legalitate cu tot ce înseamnă avizele PSI”, a completat Gheorghe Flutur.