Marți, 28 februarie, în Sala Unirii din cadrul Palatului Administrativ Suceava au avut loc discuții pe marginea construirii viitoarei Autostrăzi A7 Ploiești-Siret.

La întâlnire au participat 22 de primari, 17 din Suceava, 4 din Iași și unul din Botoșani, dar și reprezentanți ai Agenției de Protecție a Mediului, Apele Române, Ariile Protejate, SGA Suceava, ABA Siret, Direcția de Cultură, DJDP Suceava și reprezentanți ai ,CNAIR București.

„Suntem avansați pe ruta Pașcani – Suceava. Cred că în această vară va fi finalizată toată documentația, iar ulterior vom putea organiza licitația. Forajele sunt făcute în proporție de 95% și sunt deja citite studiile geo-tehnice de laborator. Urmează avizul de mediu și cel de la Apele Române. De asemenea, am discutat despre cele cinci noduri: la Pașcani, la Tudora, la Dolhasca, în zona Liteni – Roșiori și la Aeroportul Salcea. Sunt o serie de blocaje și am cerut sprijinul primarilor pentru a fi găsite gropile de împrumut de unde să se ia pământul necesar pentru construcția profilului de autostradă. De altfel, am cerut primarilor să identifice proprietarii terenurilor de pe traseul autostrăzii pentru că va trebui să dăm o Hotărâre de Guvern pentru ca acești oameni să fie despăgubiți conform legislației”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că pe ruta Suceava – Siret forajele sunt efectuate în proporție de 50%, însă până încep semănăturile de primăvară să fie finalizate.

„Am cerut să se aibă în vedere nodul care face legătura cu frontiera de la Vicovu de Sus, pentru că aici vrem să construim un drum nou. Am solicitat să ni se spună unde se vor face stațiile peco și parcările. Este foarte important să avem aceste întâlniri. Firmele de proiectare ne-au fost alături și ne-au mulțumit pentru colaborare, iar eu le mulțumesc primarilor. Toți trebuie să punem umărul pentru că finalul acestui an trebuie să ne găsească cu documentație făcută ca să putem organiza licitația. Până la Pașcani s-a licitat și, din fericire, constructorul a început să construiască A7”, a conchis Flutur.

5 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue: noduri si intersectii _ o nous forma de calcul _ 5 repetatat _ de doua ori = 10:< adica in relatia presedinte al romaniei iohannis _ presedinte al consiliului judetean gheorghe flutur vom vedea si principiu spatial din autostrada nordului :

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : retoric{ aeiou}_ inelul suceavei / toroidul [ suceava- cernauti-balti-chisinau -iasi–suceava]= autostrada informational- spatiala !*:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : elementul proiectat retoric _ cerna voda iii&iv _ u.s.a.&uk___ inelul ilfof al bucurestiului_ cale ferata electrificata si <autostrada [ bucuresti- iasi- suceava- cernauti-]_ atentie = ruta de abductie subterana pe o margins a sa =linie inalta tensiune_ si: ._._.:

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : si punctul energetic 2 suceava _ prelipca bosanci _ inelul sucevei & inelul bosanciului h2o calda = cartier ” blue new york „_ ._._.: blue page _ the white house in old world _ asa sa ne ajute dumnezeu !*: mihai grigore – poet .editor.scientist_ presedinte de onoare {romania libera} =[ bucovina de nord+ basarabia+ latura libera ] !* :21h15’am_ 28 february 2023 :

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.