Un proiect de 280 milioane de Euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava este gata pentru a intra la finanțare europeană în 2018, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„A intrat în linie dreaptă în vederea finanțării cel mai mare proiect finanțat vreodată în județul Suceava cu fonduri europene. Este vorba despre proiectul Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava, proiect propus spre finanțare prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Recent s-a încheiat vizita în teren a reprezentanților organismului delegat de către Comisia Europeana, BEI și BERD cu evaluarea proiectelor de apă și canalizare și a reprezentanților firmei care a întocmit aplicația de finanțare”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, rezultatele evaluării au fost pozitive, prin urmare aplicația va fi înaintată Comisiei Europene cu recomandarea de a fi finanțată și, din discuțiile purtate, se estimează că în prima jumătate a anului 2018 ar putea fi semnat contractul de finanțare.

„Este un proiect de importanță majoră pentru județul Suceava, prin care se vor face lucrări de extindere rețele de alimentari cu apă și de canalizare, stații de alimentare cu apă și stații de epurare în 14 localități din județ, respectiv  Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Siret, Marginea, Salcea, Șcheia, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocul Dragomirnei”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.