Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost invitat de către Președintele Consiliului Regional Lvov, Oleksandr Hanushchyn, să participe la Conferința „Carpații: instrumente financiare de dezvoltare locală și sprijin pentru cooperarea teritorială”, care va avea loc la Plavie, Regiunea Lvov, în perioada 8 – 9 decembrie 2017.
La forumul organizat de Consiliul Regional Lvov, Asociația de Dezvoltare „Euroregiunea Carpaților – Ucraina” și Asociația Consiliilor Locale „Consiliile Regiunii Lvov” sunt așteptate să participe 120 de persoane.
Forumul pentru parteneriatele din Carpați, desfășurat cu acest prilej, își propune realizarea schimbului de experiență între lideri la nivel local și regional din mai multe țări.
Așa cum am făcut-o și la ultimele evenimente la care am participat în acest an, la Conferința și Forumul de la Lvov voi susține dezvoltarea cooperării cu regiuni din Ucraina, pe teme cum ar fi deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, promovarea de proiecte comune pentru zona Carpaților, front comun împreună cu parteneri din Polonia și Ucraina pentru susținerea proiectului realizării unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpați, care să lege Polonia de România, prin Cernăuți, Siret, Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.
Prezentarea și dezbaterea instrumentelor financiare de dezvoltare regională și sprijinirea cooperării teritoriale în funcție de tipul acestora, instrumentele de finanțare a dezvoltării regionale în Carpați, instrumentele de finanțare a cooperării transfrontaliere și interregionale în beneficiul comunităților și programele regionale și naționale pentru eficiența și noile abordări pentru finanțarea inițiativelor comunității locale se află printre direcțiile tematice ale evenimentului.
De asemenea, la masa rotundă privind dezvoltarea transportului în zonă, vor participa și reprezentanți ai organizațiilor din domeniul managementului feroviar, dedicat problemelor și direcțiilor de dezvoltare a căilor de transport, care a devenit deosebit de relevantă în contextul introducerii regimului fără vize.
La acest forum vor participa reprezentanți din administrația locală din Ucraina, Polonia, Cehia, Slovacia și România. Scopul Forumului este de a realiza un schimb de experiență și pentru a implementa instrumente concrete de cooperarea între comunitățile locale și partenerii străini, pentru a pregăti împreună proiecte și pentru a accesa fonduri din programele de cooperare transfrontalieră.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.