Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut un discurs de omagiere, marți 28 martie, în cadrul evenimentului de evocare a deputaților bucovineni în Parlamentul de la Viena în perioada anterioară anilor 1918.

Președintele Consiliului Județean Suceava a vorbit și despre perioada mandatului care a început în anul 1911, când parlamentarii bucovineni erau constituiți în grup parlamentar propriu – Club Parlamentar Român, iar un bucovinean, Constantin Isopescu-Grecul era vicepreședintele Camerei Deputaților.

Au fost depuse buchete de flori pe locurile ocupate de cei evocați, Gheorghe Flutur relatând că a fost un eveniment foarte emoționant.
Inclusiv sala și locurile parlamentarilor sunt din acea perioadă, fiind păstrate până astăzi inclusiv suportul pentru condei și pentru cerneală, așa cum erau în anul 1878”, a precizat Gheorghe Flutur.
În cadrul evenimentului, Flutur a invitat un grup de parlamentari austrieci să viziteze județul Suceava și să participe, la Consiliul Judeţean Suceava, la o întâlnire cu aleșii județeni.

1cfb0e2bdda21ac23b51cd81306500325