Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a cerut premierului Victor Ponta lămuriri privind lucrările pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, menţionând că cei cinci muncitori şi o roabă nu pot termina lucrarea în octombrie, conform termenului asumat de Guvern.

Flutur a anunţat joi că pe lângă demersurile făcute pentru finalizarea investiţiei, care ar fi trebuit să fie funcţională la sfârşitul anului trecut, a cerut, printr-o interpelare, premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova, să precizeze care este graficul de lucrări şi care sunt fondurile alocate, arătând că o parte din lucrări au început să se deterioreze, iar pe fondul dezorganizării instalate în zonă a avut un accident mortal din cauză că intersecţia cu DN 17 este prost semnalizată. Flutur consideră că realitatea din teren și răspunsul dat de guvernanți nu coincid.

„Aici, pe șantierul rutei ocolitoare,  lucrează 5 muncitori cu o roabă. Așa stând lucrurile este evident că nici termenul de 10 octombrie, asumat de Guvern, nu este unul realist. Dar nu ar fi pentru prima dată când USL nu se ține de cuvânt. A făcut-o de nenumărate ori, mințind sucevenii, mințind românii fără nicio jenă. Minciuna, aroganța și incompetența sunt cei trei piloni pe care USL și-a construit pseudo-guvernarea. Desconsiderarea unei nevoi stringente a municipiului Suceava și a celor care tranzitează zona este încă o dovadă în acest sens”, a spus Flutur. Construcţia şoselei de centură a Sucevei este una dintre cele mai mari investiții din judeţul Suceava, însă în vara anului trecut lucrările au intrat în conservare. Investiția a fost începută în cursul anului 2007, valoarea investiției fiind de 223 de milioane de lei. Chiar dacă este promis că primul tronson va fi dat în exploatare în luna octombrie, senatorul de Suceava se îndoiește de acest lucru.

„Așa cum deja se știe, guvernanții USL una au declarat și alta au făcut.  În declarații, începând cu 2012, se aduceau asigurări că se vor aloca fonduri, dar nimic. S-a sistat finanțarea și s-a amânat termenul de finalizare al lucrărilor, pentru anul 2013.  Însă, în bugetul  pe 2013 nu s-au asigurat sumele necesare în vederea finalizării rutei ocolitoare,  însă în declarații termenul era anunțat pentru sfârșitul anului 2013. Au fost aduse în  discuție motivații legate de perioada de iarnă, dar perioada de realizare a investiției nu a fost stabilită ținând cont și de sezonul rece?”, s-a întrebat  secretarul general al PDL.

În urma interpelării făcute de Gheorghe Flutur, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, a declarat că „alocația bugetară aprobată la această dată pentru obiectivul de investiții „Varianta de ocolire a Municipiului Suceava, km 0+000-km 13=173 este de 75.296 mii lei. În contextul suspendării lucrărilor pe perioada iernii 2012- 2013, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de 5 octombrie 2013. Varianta de ocolire nu a fost deschisă traficului rutier, fiind un obiectiv în construcție. Problema deteriorării semnalizării la intersecția cu DN 17 a apărut ca urmare a perioadei de suspendare a lucrărilor și a fost remediată ulterior”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.