Luni, 26 iulie, la Constanța, a avut loc Conferința de Alegeri a PNL. La evenimentul în cadrul căruia a fost desemnat președintele Organizației Județene a PNL Constanța a luat parte și șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta și-a exprimat speranța ca după Congresul din 25 septembrie Partidul Național Liberal să iasă mai întărit și să aibă un președinte prim ministru care să-i confere și mai multă legitimitate în negocierile din coaliția de guvernare.

„Dacă PNL vrea  să aibă forță în coaliție trebuie ca primul ministru să fie și președinte de partid. Dincolo de asta e loc pentru fiecare în rândurile PNL”, a declarat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful liberalilor suceveni a subliniat încă o dată că este susținătorul lui Florin Cîțu pentru șefia PNL și, totodată, a ținut să transmită câteva mesaje colegilor săi de la București.

„Am câteva mesaje pentru colegii mei de la București și pentru cei care candidează la președinția partidului știut fiind faptul că eu sunt un susținător al premierului Florin Cîțu. În primul rând cred că PNL va trebui să-și clarifice doctrinar niște lucruri care trebuie de urmat. Sunt adeptul să ne propunem  câteva lucruri mari care să lase o amprentă liberală României în perioada următoare. Am mai spus-o și o să repet de fiecare dată: să trecem Carpații cu atutostrăzi obligatoriu pentru că bani europeni sunt ca să legăm provinciile istorice între ele. Este datoria noastră a liberalilor și avem ocazia și oportunitatea. Trebuie să avem înțelepciunea ca după acest Congres să ieșim mai întăriți. În al doilea rând să avem curajul să facem această descentralizare și reformă administrativă în favoarea oamenilor. Să avem curajul să susținem mai mult mediul privat,  antreprenorii. Am fugit prea mult să ne punem bine cu toate categoriile de electorat noi liberalii și am plătit pentru asta.  Cred că mediul privat așeaptă multe de la noi și va trebui să le răspundem prompt și nu în ultimul rând apărarea identitătii naționale a poporului român. Sunt câteva lucruri la care eu țin foarte mult și m-aș întoarce la guverare pentru că asta așteaptă oamenii în primul rând și mă bucur că premierul este foarte aplicat pe aceste chestiuni”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.