Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, acesta remarcând că la această ediție sunt mai participanți decât anul trecut.

Suntem în 2018. Avem 9 ani de când am început acest festival Târg de Toamnă „Produs în Bucovina”. Le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect. Noi venim dintr-un periplu. Acest târg de toamnă a fost la Cluj acu două săptămâni și produsele noastre din Bucovina, cu cele din Ardeal, au reușit să realizeze acțiunea „Produs de România”. Noi am fost primii, aici la Suceava, care am început „Produs în Bucovina”, apoi au început cei din Cluj și acum ne-am trezit cu vreo 23 de județe care își promovează produsele tradiționale. Eu mă mândresc întotdeauna cu bucovinenii mei dragi”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a oferit distincția „Meritul Bucovinei” Asociației „Produs în Bucovina” prin președintele ei, Gabriel Lemnariu, dar și foștilor președinți ai asociației, Alexandru Scheul, patronul firmei Killer, și Cristinei Dumitrescu. Distincția „Meritul Bucovinei” a mai fost oferită lui Ionică Baciu, de la Federația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice, lui Constantin Chetraru de la Asociația de Turism „Bucovina” și lui Constantin Florin Cramariuc, de la Asociația Meșterilor Populari din Bucovina.

Și Primăria Municipiului Suceava a primit această distincție, primarul Ion Lungu fiind, de asemenea, prezent la eveniment.

Am venit cu mare plăcere și bucurie la cea de-a IX-a ediție a acestui târg și sigur că nu pot decât să mă bucur că acest eveniment nu mai este doar un slogan, ci este un brand, pe care îl putem găsi și în alte magazine din țară. Lumea întreabă de aceste produse din Bucovina și trebuie să ne mândrim cu acest lucru”, a declarat Ion Lungu.

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” are loc în parcarea Iulius Mall Suceava, până pe 21 octombrie.
Cei care vor lua parte la târg se vor delecta cu produse tradiționale, proaspete, direct de la producător, care să le îmbogățească proviziile din cămară, dar și cu bunătăți ce pot fi savurate la târg. Expozanții se întrec în preparate din carne realizate după rețete strămoșești, sortimente variate de produse lactate, specialități de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe de sezon, miere de albine şi produse apicole, legume, murături și multe altele. Gurmanzii pasionați de bucătăria românească vor putea gusta preparate delicioase, gătite la ceaun sau la grătar, însă vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina.
Pe lângă produsele tradiționale și specialitățile culinare, vizitatorii vor fi încântați cu spectacole susținute de interpreți și formații folclorice.
Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociația Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava și Primăria Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Direcția Silvică Suceava și Iulius Mall.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.